مرتضی لطفی کار خود را از خبرگزاری پارس و سازمان ملی رادیو و تلویزیون ایران در دههٔ چهل خورشیدی آغاز کرد. او برای بسیاری از شنوندگان رادیو و تلویزیون ملی ایران بهخصوص در سال منتهی به انقلاب ۵۷ آشنا بود.
شاه پس از آگاهی از خبر تأیید دولت بختیار در مجلس، در گفتوگو با مرتضی لطفی که به نمایندگی از سوی سازمان ملی رادیو و تلویزیون به فرودگاه اعزام شده بود، گفت: " احساس خستگی میکند و برای مدتی به سفر میرود."
مرتضی لطفی در خاطرات خود دربارهٔ آن روز چنین نوشته است:
"هواپیمای ۷۲۷ شاهین در باند فرودگاه آمادهٔ پرواز بود. ارتشبد قرهباغی، رئیس کل ستاد ارتش که در سالن انتظار بود، پوشهٔ آبیرنگی در دست داشت و درست زمانی که بدرقهکنندگان در حال خداحافظی بودند، قرهباغی با پوشه بهدست از شاه پرسید در غیاب شما گزارشهای نظامی را چگونه به آگاهیتان برسانیم و شاه در پاسخ گفت وقتی در سفر هستم، با دولت که مجلس نیز به آن رأی اعتماد داده، همکاری کنید ولی توجه داشته باشید که یک وقت دیوانگی نکنید. تأکید شاه در مورد لزوم خودداری از خشونت علیه مردم و خونریزی بود که مرتب به فرماندهان ارتش تأکید میکرد..."
شهبانو فرح پهلوی نیز در آن روز در آخرین مصاحبهاش در خاک ایران به مرتضی لطفی گفت:" ایران در طول تاریخ بارها از بیگانگان و حامیان آنها آزار و رنج دیده اما همواره خود را بازیافته است."
به گفته این خبرنگار، شهبانو در آن روز با صراحت کلام بیشتری در باره ایران در آن دوران پرالتهاب اظهارنظر و موضع خود را بیان کرد.
در آن زمان، مرتضی لطفی سابقهٔ حدود دو دهه کار در خبرگزاری پارس و سازمان ملی رادیو و تلویزیون ایران را داشت و عمدتاً گزارشگر امور سیاسی در برنامههای خبری شبکههای وقت سازمان بود.
مرتضی لطفی از اواسط دههٔ ۴۰ خورشیدی برای پوشش بسیاری از برنامههای کاری شاه و نخستوزیران او به نقاط مختلف ایران و جهان اعزام میشد و از جمله کنفرانسهای بینالمللی را پوشش میداد. او زمان کوتاهی پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی ایران کشور را ترک کرد و مقیم پاریس در فرانسه شد. او در دورهٔ ۴۵ سالهٔ زندگی در خارج از ایران، با روزنامهٔ کیهان لندن و شماری از شبکههای رادیویی و تلویزیونی فارسیزبان در کالیفرنیا و رسانههایی که در حمایت از ملیگرایان در فرانسه و همچنین مدتی در مصر برپا بود، همکاری مستمر داشت.
او در سالهای اخیر نیز گزارشهای خبری را آمیخته با تفسیر سیاسی بهطور مستقل در اینترنت در دسترس کاربران قرار میداد و با وجود آنکه حدود ۱۰ سال پیش مدتی طولانی بر اثر افتادن و شکستگی استخوان در بیمارستان بستری شده بود، از کار باز نایستاد.
مرتضی لطفی در خاطرات خود نوشته است «از به یاد آوردن آنچه بر میهن و هموطنانم در این سالها گذشته و میگذرد، هر روز و هنوز سرشار از اندوه و تألم خاطر میشوم».
او در آخرین روز از ۸۵ سالگی خود در پاریس درگذشت و در این شهر در کنار مزار یکی از دخترانش که سال گذشته فوت شده بود، به خاک سپرده میشود. از مرتضی لطفی همسر، دو دختر و یک پسر باقی مانده است.
منبع خبر: رادیو فردا - نویسنده: فرنوش رام ( اسرائیل)
لینک خبر: