متعاقب این حمله، بعد از چند روز ارتش اسراىيل بزرگترين حمله ممكن به غزّه را آغاز و در عرض يكسال گذشته اين چهارصد كيلومتر مربع را شخم زد و امروز حتّى يك ساختمان بر جاى نايستاده است و جمعيّتى حدود دو ميليون نفر آواره شده و اكنون بدون آب و برق و هرگونه وسيله زندگى در بيابان و زير چادر زندگى مى كنند.
از مدّتى قبل نيز جنوب لبنان شاهد فعاليتهاى عناصر حزب الله بود و اين گروه تروريستى سعى در بازگشائى جبهه اى جديد بر عليه اسرائيل داشت و با موشك پرانى هرروزه سرانجام باعث شد كه اسرائيل با بمباران شديد اين مناطق و سپس ترور رهبران حماس و حزب الله و همچنين انفجار بيش از سه هزار بيسيم و پيجر كه توسط اعضاى اين گروه حمل مى شد ضربات بسيار شديدى به پيكر اين سازمان تروريستى وارد كرد و پيامد آن اين بود كه ابعاد جنگ وسيع شود و جمهورى اسلامى و حكومت ملّايان دو بار و هر بار با دويست موشك و پهپاد به تمامى اسرائيل حمله كند و همزمان سوريه و لبنان و حوثى هاى يمن مورد بمباران شديد اسرائيل قرار گرفتند.
پرسشى كه امروز و در سالروز اين اعمال وحشيانه و شروع جنگ خانمانسوز مطرح شده اينست كه:
آيا عوامل نادان حماس از پيامد اين جنايت خود آگاه نبودند؟ آيا در طول اين مناقشات هفتاد ساله بين اعراب و اسرائيل نياموختند كه هرگاه خانه يك يهودى را تخريب كنندّ اسرائيل به تلافى صد خانه آنها را نابود خواهد كرد؟
آيا صدها جنك و درگيرى فيمابين در طول اين سالها ثابت نكرد كه اگر يك شهروند اسرائيلى را بهر صورتى بقتل برسانند دولت اسرائيل به شديدترين وجهى انتقام خواهد گرفت؟
آيا جنگ ١٩٦٧ و دهها درگيرى ديگر به اين عناصر و كشورهاى پشتيبان آنان ثابت نكرد اسرائيل از لحاظ نظامى و تسليحاتى آنچنان قويست كه تمامى دشمنان خود را هرگز نمى بخشد و تا آنان را كاملاً نابود نكند و يا به زانو در نياورد از پاى نخواهد نشست؟
اين درس تلخ را مصر و اردن و عربستان و بسيارى كشورهاى ديگر آموختند اما گوئى ملّايان تهران از اينهمه وقايع عبرت نمى گيرند و هنوز هم سعى مى كنند با صرف ميلياردها دلار هزينه از جيب مردم فلك زده و اسير ايران و چماق كردن حماس و حزب الله و حوثى ها قول خود يعنى نابودى اسرائيل را كه براى آن يك تابلو گاه شمار الكترونيك هم در ميدان تجريش نصب كرده اند، جامه عمل بپوشانند غافل از اينكه حتّى قادر به تامين برق اين تابلو هم نیستند و در اكثر مواقع با قطع برق منطقه اين تابلو هم دچار خاموشى شده و از كار مى افتد. امروز ديگر اثرى از آن مناظر زيباى غزّه و آن سواحل لاجوردى و ساختمانهاى نو و خيابانهاى شيك و چهرهاى خندان كودكان فلسطينى و همچنين زمينهاى سرسبز جنوب لبنان و مزارع پربار و خانه هاى ويلائى نيست و همه به تلى از خاكستر تبديل شده و هزاران كشته و مجروح بیگناه و گناهکار یا تروریست نيز بهليست ضایعات اين مناقشات اضافه شده است.
پرسش اينجاست كه جمهورى اسلامى با حمايت از اين گروهها و اعمال تروريستى چه ارمغانى براى مردم فلسطين آورد و دستاورد حمله حماس چه بود؟
نویسنده: بهداد جاودان - آتلانتا