به گفته برخی از شهروندان ایرانی مقیم در امارات، هنگام مراجعه براى تمدید اقامت، مراتب عدم تمدید و لزوم خروج آنها، اعلام شده است و برخی دیگر با دریافت نامههایی از سوی ادارهای موسوم به «
الإدارة العامة للإقامة وشؤون الأجانب» از خبر اخراج خود در حالی مطلع شدهاند که قانونا مدت اقامت آنها به پایان نرسیدهاست.
اخراج شدگان از اصناف مختلف ازجمله کارگر، کارمند، شریک و مالک بنگاههای خرد تجاری و... مىباشند که بعضاً با خانواده در امارات زندگى مىکنند.
نکته قابل توجه آنکه مهلت داده شده براى خروج از این کشور بسیار اندک و در برخى موارد سه روز تا یک هفته است. تحقیقات خبرگزاری ایرانشهر نشان میدهد در هفتههای گذشته در خصوص سایر ملیتهای مقیم در امارات متحده عربی چنین قانونی اجرا نشدهاست و فقط در موارد معین که به سبب عدول از قوانین امارات ملزم به خروج از خاک این کشور بودهاند، موارد معدودی اتباع مصری، فلسطینی، پاکستانی و فیلیپینی (کمتر از 20 نفر) در فهرست اخراج از امارات قرار داشتهاند.
گروهی از ایرانیان مقیم امارات متحده عربی از برخورد توهین آمیز ماموران اماراتى و تهدید به زندانى کردن، به سفارت جمهوری اسلامی در ابوظبی و کنسولگری آن دولت در شهر دوبی شکایت کردهاند که در کمال شگفتی مقامات مسئول در نمایندگی سیاسی ایران از هرگونه مساعدت به شهروندان ایرانی خودداری کردهاند. یکی از این اخراج شدهگان به شرط محفوظ ماندن نامش به خبرگزاری ایرانشهر گفته است: «من در حالی حکم اخراج از امارات را دریافت کردهام که از اقامت سه سالهام تنها 19 ماه گذشته است. با این حال مسئولان کنسولگری به من گفتهاند بهتر است در موعد مقرر خاک امارات را ترک کرده و انتظار کمک حقوقی از آنها نداشته باشم.»
روزنامههای اماراتی با واکنش به این رویداد، اخراج شدگان را اتباعی دانستهاند که مبادرت به انجام اعمال خلاف قانون کردهاند. در حالی که شمار کثیری از این ایرانیان ابراز مىدارند که تاکنون کوچکترین تخلفى در امارات نداشتهاند و یا تخلف آنها با مجازات اخراج از امارات تعریف نشده است. آنها معتقدند اخراج آنها بدون دلیل و صرفاً به خاطر ایرانى بودن آنها صورت گرفتهاست.