یکی از افغانهای اخراج شده به نام عنایتالله اصغری، ۳۵ ساله، میگوید پس از جنگ اسرائیل و ایران، بازار کار در تهران صفر و شرایط زندگی غیرقابل تحمل شده است. او همچنین در مورد اتهام جاسوسی به افغانها می گوید: «... آنها ما را بهعنوان جاسوس می گرفتند و با تحقیر رفتار می کردند.» این درحالی است که بسیاری از افغانها اکثراً در وضعیتی از بیخانمانی، بیکاری و دشواری معیشت به ممکلتشان بازگشتهاند.
شخص دیگری بهنام احمد فواد رحیمی،۲۶ ساله، که با ویزای کار معتبر در ایران مشغول به کار بوده، به دلیل نگرانی خانوادهاش از شرایط جنگی به افغانستان بازگشته است، اما او در طول مسیر بازداشت و به کمپ برده شده و مجبور به پرداخت هزینه سنگین برای عبور از مرز شده است. او میگوید که «قبل از جنگ، ابتدا به ما اخطار میدادند و بار دوم اخراج میشدیم، ولی حالا همه را به چشم «جاسوس اسرائیل» می بینند.
علاوهبر این، مسئولان سازمان ملل و نماینده UNHCR در کابل هشدار دادهاند که اخراج یکجانبه افغانها ممکن است بحران انسانی در افغانستان را تشدید کند، بهویژه در شرایطی که پاکستان نیز بازگرداندن مهاجران را تشدید کرده است و اقتصاد افغانستان بهدلیل تحریمهای بانکی و قطع قابلتوجه کمکهای بینالمللی درگیر چالشهای جدی تری می باشند.